Tarikan Kurung Pahang Kelady

Wanita sentiasa menitikberatkan pakaian yang dapat menjadikan mereka kelihatan cantik dan bergaya khususnya apabila menghadiri majlis keraian.Sebab itulah, antara faktor pemilihan pakaian terutamanya baju kurung bagi golongan wanita adalah potongan yang ideal buat badan mereka.

Mungkin faktor itu jugalah yang mendorong penyediaan koleksi baju kurung Pahang jenama Kelady Apparel yang boleh didapati di Taman Pinggiran USJ, Subang Jaya, Selangor.

Baju kurung Pahang Kelady bukan sahaja dibuat secara eksklusif untuk golongan wanita tetapi mempunyai seni jahitan halus dan corak bervariasi untuk diperagakan ke mana-mana sahaja dengan selesa.

Pengarah Urusan Kelady Apparel, Zakiah Mustafa, berkata, baju kurung Pahang yang dihasilkannya mempunyai corak eksklusif kerana ia dibuat secara terhad.

Zakiah menambah, baju kurung koleksi butiknya selesa dipakai lantaran direka mengikut saiz dan bentuk badan masyarakat Malaysia khususnya wanita Melayu.

“Kita ingin menghasilkan baju kurung yang selesa dan berkualiti kepada para pelanggan. Setiap rekaan Kelady tidak boleh didapati di tempat lain.

“Pemilihan baju kurung Pahang adalah kerana ia bukan sahaja selesa apabila digunakan tetapi mempunyai bentuk menarik dan amat sesuai dengan cita rasa pelanggan hari ini,” katanya.

Zakiah menambah, antara fabrik yang digunakan dalam penghasilan baju kurung Pahang Kelady termasuk sutera Korea, krep sutera, sutera Thailand, sifon, broket kapas, kapas Vietnam dan lain-lain lagi.

Katanya, dia mempelbagaikan jenis fabrik baju kurung Pahang tersebut mengikut kesesuaian pelanggan yang sentiasa inginkan kelainan dalam pakaian mereka.

“Baju kurung Pahang yang dihasilkan Kelady mendapat sambutan menggalakkan sepanjang bulan Ramadan dan musim hari raya.

“Saya berharap ia akan terus menjadi pilihan orang ramai pada masa akan datang kerana harga yang ditawarkan juga berpatutan iaitu RM99 hingga RM199 sepasang,” katanya.

Zakiah merupakan seorang pensyarah kejuruteraan elektrik telah mengambil cuti tanpa gaji selama satu tahun untuk memberi tumpuan kepada perniagaan yang diusahakan pada awal tahun ini.

Peminat seni fesyen itu menjelaskan, dia begitu meminati seni fesyen sehingga ingin mencuba menceburi bidang tersebut sehingga berjaya.

“Selain daripada baju kurung, Kelady Apparel juga menyediakan pakaian wanita moden, baju kurung moden, jubah, tudung, aksesori wanita, beg tangan, kasut dan lain-lain lagi.

“Buat permulaan ini, saya menjual pelbagai jenis pakaian dan aksesori wanita tanpa pengkhususan kerana masih hijau dalam bidang fesyen.

Bagaimanapun, Zakiah memberitahu, dalam masa terdekat ini dia ingin memperkenalkan label jenama Kelady dengan lebih serius.

“Mereka yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk Kelady boleh melayari laman web www.keladyapparel.com.my,” ujarnya.

Oleh NADZARUL AMIR ZAINAL AZAM