Iz Wellin dan kolagen tulen penawar sakit sendi

Iz Wellin dan kolagen tulen penawar sakit sendi...

Ramai rakyat Malaysia kini menghadapi masalah sakit lutut dan sendi. Salah satu penyebab masalah itu ialah faktor usia kerana semakin meningkat umur. Dianggarkan 30 peratus penduduk negara ini yang berusia lebih 65 tahun menderita radang sendiri disebabkan sendi yang sudah haus akibat penggunaan, kecederaan dan kecacatan yang diwarisi dalam protin yang membentuk rawan.
Selain faktor usia yang meningkat, diet dan gaya hidup, faktor penyumbang lain termasuk kegemukan, penggunaan sendi yang keterlaluan ketika usia muda seperti sukan atau pekerjaan yang berat serta trauma.

Bagi mengatasinya, IZ WELLIN mampu membantu mengurangkan masalah sendi dengan memberi isian (kartillage) kepada sendi agar tulang tidak bergesel.

IZ WELLIN diperbuat daripada bahan-bahan aktif iaitu herba yang tumbuh subur di India yang mana memberikan banyak kebaikan kepada sendi kerana bahan ini bertindak sebagai ejen anti-inflamasi dengan kehadiran "asid boswellic"

Asid boswellic ini mampu menurunkan aktiviti enzim pro-inflamasi yang dikenali sebagai elastase manusia.

Kebaikannya ialah dapat mencegah kerosakan tulang rawan dan sendi, mengurangkan sel imun yang menyebabkan keradangan, meningkatkan bekalan darah ke sendi, menenangkan sendi dengan cecair sinovial, struktur menjadi licin dan mudah untuk bergerak.

Selain itu, akar dari kunyit iaitu kurkumin mampu meningkatkan keimunan tubuh dan mengurangkan inflamasi dengan menurunkan tingkat histamine serta merangsang kelenjar adrenal untuk meningkatkan pengeluaran hormon yang dapat mengurangkan radang.

Kurkumin kaya dengan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas yang tidak stabil dan boleh merosakkan sel-sel.

Kalsium laktat pula adalah salah satu nutrisi utama dalam menjaga tulang agar kuat dan sihat.

Pengambilan kalsium dalam badan membantu memudahkan pergerakan nutrisi melintasi sel membran serta bagi mendapatkan tulang yang baik. Kalsium membantu menguatkan tulang dan mengurangkan sakit punggung.

Keropos tulang juga berlaku pada wanita pasca-monopause kerana estrogen menurun.

Melalui pengambilan IZ WELLIN selama 30 hari mampu mengurangkan rasa sakit pada sendi dengan cara penggunaan yang disyorkan.

IZ WELLIN diminum sehari satu paket selepas makan malam tetapi bagi yang mengalami masalah sendi atau gaut yang serius disyorkan penggunaan IZ WELLIN dua paket sehari siang dan malam.

Kini anda boleh mendapatkan IZ WELLIN dengan kelulusan KKM Ruj:(95)dlm.KKM-163/S/25jld.103.

Gabungan IZ WELLIN dengan KOLAGEN TULEN amatlah disyorkan kerana KOLAGEN TULEN boleh membantu memperbaiki sel badan, mengurangkan masalah joint seperti inflamasi, sakit dan kulit menjadi lebih halus dan licin.

Produk Iz Pure COLAGEN mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (Ruj (46) dlm KKM-163/S/25jld.103). Kolagen adalah kandungan terdapat di kulit, terutama kulit sebenar, 80% adalah kolagen.

10g kolagen tulen boleh mencapai kesihatan dari segi kulit, joint dari tulang 1 skop kolagen tulen = 10g kolagen (10,000gm) memperlihatkan 2 minggu kesan pengambilan produk kerana ianya adalah kolagen tulen dan yang tertinggi di pasaran.

Kolagen, sejenis protein terdapat dalam semua organ dan tisu iaitu bahan asas pembentukan tubuh manusia di mana ia menyokong pembentukan kulit, otot, tendon, kuku, rambut dan tulang.

Wanita bermula kurang kolagen pada umur meningkat, proses pembentukan kolagen menurun dan kulit akan menjadi kering, kasar, kurang tegang garis halus, kedutan, warna kulit tidak seimbang, pigmentasi dan tua.

Diperlukan pengedar seluruh negeri untuk membantu memperluaskan pasaran. Maklumat lanjut hubungi 012-2215942 / 016-2125942 / 016-2115942 / 03-40225942 atau layari www.izfiber.com.