Testimoni Produk dR101 dan Doc-K Herba Prima

"Banyak wang saya habiskan untuk membeli ubat dan produk kesihatan bagi menghilangkan sakit sendi lutut yang dialami sejak empat tahun lalu tetapi tiada perubahan, malah semakin sakit.

"Dulu nak pijak lantai pun tak boleh sebab tapak kaki sakit dan sendi kaki menjadi tegang manakala kaki saya turut bengkak dan berbenjol," kata Hasnah Abdullah.

Hasnah, 63, dari Kota Tinggi, Johor, berkata dia sukar berjalan dan menunaikan solat kerana kakinya terasa sangat sakit.

Kerana itu, katanya, jika hendak menunaikan solat di masjid berhampiran rumahnya, dia pergi awal sebelum masuk waktu kerana terpaksa bergerak perlahan disebabkan sendi kakinya terasa sengal dan sakit.

"Anak sulung saya, Shaharudin Misran, 40, yang pulang dari Kuala Lumpur kemudian membelikan saya produk Doc-K dan dR101 keluaran dR Rozmey Group (dRG) kerana kasihan melihat keadaan saya.

"Hanya dalam tempoh dua minggu selepas itu, saya terasa perubahan apabila badan terasa ringan dan kaki boleh memijak lantai tanpa masalah.

"Benjol di kaki juga beransur hilang sejak saya menggunakan produk itu dan kini saya boleh melakukan kerja rumah seperti biasa kerana boleh bergerak," katanya.

Hasnah berkata, sebelum ini, dia hanya bergantung pada ubat diberi doktor dua bulan sekali tetapi sejak mengambil produk dR101 dan Doc-K, bengkak di kakinya mula surut.

Menurutnya, dia terhutang budi kepada Presiden dRG, Datuk Dr Che Rozmey Che Din, kerana menghasilkan produk berkualiti yang boleh membantunya menangani masalahnya.

"Sesiapa yang mahu berkongsi rahsia dengan saya boleh menghubungi di talian 013-7878364 atau 013- 7878649 dan saya bersedia memberikan tips dan nasihat untuk mengambil produk ini," katanya.

Sementara itu, Dr Che Rozmey berkata beliau kini dalam usaha menukar semua kotak baru bagi produk dRG untuk meningkatkan kualiti dan mengelak lanun terus meniru produk keluaran syarikatnya.

Beliau berkata, untuk mendapatkan produk asli dRG, pengguna boleh membelinya di kaunter dRG di Bandar Darulaman, Jitra, atau membuat pesanan on- line kepada pengedar aktif syarikatnya menerusi laman sembang facebook, twitter, e-mel dan sebagainya.

"Setiap pesanan dihantar dalam tempoh 24 hingga 48 jam dari tarikh pesanan dan setiap pesanan dihantar menerusi Skynet yang terus ke rumah pengguna," katanya.

Beliau berkata kini ramai pengguna berpuas hati dengan kemunculan kotak baru produk terkenal dRG iaitu Jus Mate 5 (JM5) dan dR-II yang lebih berkualiti dan menarik berbanding kotak lama.

Katanya, kemunculan kotak baru bagi dua produk itu yang dipasarkan sejak hampir sebulan lalu mematahkan semangat lanun untuk meniru produk keluaran dRG dengan mudah.

"Dengan kotak baru ini, peniaga di kios, kedai ubat, salun kecantikan, pasar raya hiper dan toko jamu tidak boleh menipu pengguna dengan menyatakan mereka menjual produk asli tetapi sebenarnya tiruan.

"Pengguna akan mengalami kesan mudarat seperti kerosakan buah pinggang, hati, jantung yang boleh mengancam nyawa dan mengundang maut jika terus mengamalkan produk tiruan yang tidak diketahui sama ada selamat atau tidak," katanya.

Dr Che Rozmey berkata, kotak pembungkusan baru itu mempunyai lapan lapisan warna serta permukaan tidak sekata berbanding kotak lama yang licin dan berwarna merah.

"Mungkin pembungkusan kotak lama kurang menyerlah, menyebabkan lanun senang meniru dan mengelirukan pengguna kerana ia seakan-akan produk asli dRG.

"Kita mula memasarkan dua produk menggunakan kotak baru itu hampir sebulan lalu dan semua pengedar aktif kami di seluruh negara ini mendapat pesanan kotak baru ini yang dihantar oleh syarikat kami.

"Lanun sukar meniru produk ini kerana kotak baru ini lebih mahal harganya dan sindiket ini juga mungkin tidak sanggup mengeluarkan modal yang banyak untuk meniru kotak baru dikeluarkan syarikat kami," katanya.

Dr Che Rozmey berkata, pengguna yang mahukan kesan baik seperti testimoni yang pernah disiarkan dalam akhbar sebelum ini akan kecewa apabila tidak memperoleh kesan sampingan jika terbeli produk tiruan.

Beliau berkata pengguna yang berminat mengetahui lebih lanjut mengenai produk syarikatnya boleh melayari laman web www.herbaprima.com.my atau Facebook datukdrrozmeyhpm atau www.drplaces.com.

Selain itu pengguna boleh menghubungi talian 019- 6634540; 012-2349020; 04- 9175845; 04-9174366 atau 012-5237051.

Oleh Zuliaty Zulkiffli