Serum Dior One Essential - Kulit tegang tanpa laser

"Anda kelihatan cantik pagi ini. Wajah anda kelihatan segar dan tenang,” antara bicara awal wanita-wanita di Jepun. Walaupun mengamalkan cara hidup yang sihat, mereka percaya pemilihan produk penjagaan wajah sangat penting.Mencecah usia 40-an, mereka takut kulit wajah kian kendur dan garisan kedutan semakin menyerlah. Selain mengambil cara mudah seperti pembedahan plastik atau laser, penggunaan produk anti-penuaan antara langkah awet muda. Mungkin ramai yang tidak tahu, serum anti-penuaan merupakan rutin penjagaan wajah yang perlu diamalkan setiap wanita.

Serum merupakan aspek penting dalam rutin harian kecantikan pada abad ke-20.

Walaupun kesan yang dihasilkan agak lambat berbanding dengan surgeri atau laser, ia juga mampu menegangkan dan menghilangkan kedutan wajah.

Pada era ini, pelbagai jenis serum yang wujud sama ada secara biologikal atau buatan.

Ada juga serum yang mengandungi nutrisi atau beberapa mineral. Tidak ketinggalan, serum yang terdiri daripada bahan haiwan.

Justeru itu, Dior memberi pilihan kepada pengguna dengan mengeluarkan serum yang terdiri daripada albumin. Ia merupakan kumpulan protein ringkas yang larut dalam air yang terdapat dalam putih telur, plasma darah dan sebagainya. Teknologi ini mengurangkan was-was pengguna yang tidak mahu menggunakan serum haiwan.

Bukan itu sahaja, evolusi baru ini dapat melindungi haiwan daripada salah guna untuk keuntungan industri kosmetik.

Sejak tahun 1986, Dior berusaha mengeluarkan serum terbaik menerusi kajian yang terperinci.

Mereka berkeyakinan serum semula jadi lebih terbaik tanpa merosakkan kehidupan lain.

Lahirnya babak serum baru, One Essential menjadi serum universal khusus untuk penjagaan kulit.

Tekstur serum yang mudah menyerap dan selesa memudahkan aplikasi walaupun dengan bahan berteknologi tinggi dan haruman segar.

Ritual kecantikan


Sementara serum juga adalah cecair yang mudah meresap ke kulit seperti sutera dan bertindak balas dengan segera.

Krim dan serum menjadi ritual kecantikan terkini mereka yang mementingkan penampilan kulit muda remaja.

Untuk tindak balas yang sempurna gunakan krim tersebut selepas aplikasi serum .

Keadaan kulit akan menjadi lebih sempurna selepas dua bulan penggunaannya dengan teratur.

Mereka yang terlibat dalam ujian mendapati produk tersebut menunjukkan kesan pada tiga tahap, penampilan kulit (menjadi lebih tegang dan cerah), tekstur (lebih rata) dan akhirnya, kulit menjadi lebih lembut.

Kebiasaannya, serum diguna sebelum memakai krim wajah yang lain.

Berbanding dengan krim biasa, struktur serum mestilah lembut dan halus. Bahkan, ia tidak perlu melekit dan berminyak untuk memudahkan aplikasi krim selepas itu.

One Essential menggunakan 21 aktif bahan yang dicampur dengan teliti.

Setiap bahan yang aktif mempunyai keunikan identiti dan struktur bahan kimia yang tidak dibenarkan digaul tanpa penyelidikan yang teliti. Lebih 100 formula digunakan untuk menghasilkan One Essential yang terbaik.

Bagi menghasilkan One Essential, pakar kecantikan Dior mengambil masa 14 bulan. Secara keseluruhannya, pasukan Dior mengambil masa 3,000 jam dan 250 ujian sebelum mengeluarkan produk ini.

Produk yang berkualiti tidak akan mengambil masa yang singkat kerana ia memerlukan lebih kurang sepuluh tahun kajian untuk mencari yang terbaik.

Berbeza dengan jenama lain, Dior mencipta rekod dalam menghasilkan ramuan serum ini. Ini termasuk 21 bahan biologi, 55 formula bahan dan mengandungi bahan yang memenuhi kadar perubatan yang ditetapkan.

Bahkan, Dior melakukan kajian di Jepun untuk memastikan serum ini sesuai untuk wanita Asia. Wanita Jepun percaya serum ini memberi kelembapan, merubah dan mampu mencantikkan kulit.

Bagi mencari serum yang sesuai, ramai pengguna sukar mencari serum yang mempunyai wangian yang harmoni. Justeru itu, Dior berusaha menggabungkan warna dan wangian serum untuk sesuatu yang lebih segar dan harmoni.

Alamilah keberkesanaan serum terunggul, Capture Totale One Essential di kaunter Dior berdekatan dan anda akan menerima analisis kulit and servis detoks yang percuma.